Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: stroyanovden Категория: Хоби
Прочетен: 154741 Постинги: 115 Коментари: 21
Постинги в блога от Септември, 2014 г.
       
              Светлината на Еволюцията

   Всяко развиващо се човешко същество се разглежда като мъничка, но значима и необходима част от човечеството, което само по себе си е една развиваща се цялост.Тази еволюция настъпва, когато всеки от нас допринася с нарастващата си способност да задържа светлината

 
image

Когато достигаме по-голямо със-знание всяко от енергийните ни тела - физическо/етерно, емоционално/астрално, нисше и висше ментални - излъчва по-ярко сияние. image
Това излъчване настъпва поради факта,че по-висшата мисъл довежда до рафиниране на всички степени на материята, били те плътни или фини, като създава повече пространство между частиците. Това пространство между отделните частици се изпълва със светлина.
Всяка еволюция е свързана със способността да се задържа светлина.
 Еволюцията НА ПЛЪТНАТА ФИЗИЧЕСКА МАТЕРИЯ Е  е ЕДНА ОТ ЗАДАЧИТЕ при инкарнирането на човешките същества.Когато нарастващото ни съзнание довежда до рафинирането на клетъчния, молекулярния и атомния материал на нашата плътна физическа обвивка,ние влияем върху тази еволюция.
Постигайки по-голяма хармония с душата си, ние служим като все по-съзнателна част от моста, който душата образува между плътната физическа материя ,която обитаваме и духа.Този дух е  нашия Първоизточник, както и Първоизточникът и всяко проявление.


image  
   Едно от нещата, което трябва да свършим тук на Земята, е да придадем повече съзнание на физическата материя или да изкупим нейния грях, ако предпочитате.
Затова всеки път когато преживяваме страдание, важно е да се запитаме дали  това ще допринесе за по-дълбокото разбиране,а оттам и за по-голямо просветление?
Ако задаваме този въпрос от достатъчно широка перспектива и с достатъчно голяма безпристрастност,отговорът винаги ще бъде "Да"
Да, на живота
Да, на нашите борби, трудности, разочарования, предизвикателства
Да, на нашите уроци, възможности, победи

ДА НА ВСЕ ПО-СИЛНАТА И ЯРКА СВЕТЛИНА , КОЯТО РАЗПРЪСКВАМЕ !

Робин Норууд "Защо това,защо сега, защо на мен?"

Категория: Други
Прочетен: 701 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 10.05.2015 09:19
 Ако можехме да избираме, със сигурност повечето от нас биха избрали радостно просветление на съзнанието, вместо тежките уроци на нещастието.

Защо ни се струва,че по-мъчителните моменти в живота ни са повече, от възторжените?
Така е,защото сме склонни да запомняме времето на страдание по-дълго и по-ясно,отколкото тези на радост
.

Въпреки това
радостта и страданието не са толкова противоположности, колкото състояния, съществуващи в спираленконтрапункт едно на друго - мъката води до разбиране, разбирането до радост, радостта изцелява въздействието на мъката, която е донесла разбирането и...

Ако разделим спиралата на сектори можем да кажем, че просветлението настъпва чрез нещастието, а изцелението идва чрез радостта.Те са свързани в един цялостен процес,които дава възможност да възстановим равновесието и да напредваме.image

Робиин Норууд
Категория: Други
Прочетен: 614 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 10.05.2015 09:12

 Безпристрастен е различно от Безразличен

Може би сте открили,че сте по-способни да понасяте собственото си страдание, отколкото това на някой близък. Изправени пред трудностите на другите, всички имаме нужда от опорни насоки, помагащи ни да избегнем сантименталността, докато култивираме в себе си безпристрастността.

Безпристрастността не е хладно безразличие.
Безпристрастен по-скоро означава да не изпитваш нужда, засщягаща даден човек или ситуация.

image


Когато съумеем да овладеем собствената си ( егоистична ) необходимост за освобождение от своя дискомфорт, предизвикан от състоянието на друг човек, тогава можем да предложим ОБИЧ  на изпитващия страдание. А ОБИЧТА не е снатимент или емоция, а дълбоко ниво на разбиране и приемане.Нищо не подпомага истинското изцеление по-добре от атмосферата на това много високо ниво на обич.
За да помагаш:
- не трябва да изпитваш нужда
- да признаеш, че си проводник на сила с по-висш източник
- да вършим работата си любов, да сме посветени с обич на идеята за изцеление
- да полагаме грижи без да очакваме конкретен отговор или резултат
- да приемем,че несъзнателно хората знаят причината за своето състояние
- да сме наясно с времето за трансформация

image

 Из "Защо това,защо сега,защо не мен"
Робин Норууд

Категория: Други
Прочетен: 658 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 09.05.2015 09:46
От обобщаващ и напомнящ списък, съставен от "МениджърНюз" избрах да споделя това:

*Когато прекарвате времето си в притеснения, вие просто използвате въображението си да създавате неща, които не желаете.

* Обикновено е толкова хубаво или толкова лошо, колкото си мислите, че е. Повечето от това, което виждаме е само това, което мислим, че виждаме.

* Повечето лоши неща, за които се притеснявате, никога няма да се случат.  Повечето от лошите неща, които са ви се случили не са ви минавали през ума.

* Някои обстоятелства са неконтролируеми, но винаги можем да решим как да реагираме на тях.

* Тези, които се оплакват най-много, постигат най-малко.

* Всеки път, когато някой ви дискредитира, и ви казва, че не можете да направите нещо, имайте предвид, че той говори в границите на собствените си ограничения.

* Да имате план, дори той да не струва в началото, е по-добре от това да нямате никакъв.

Ако чакате идеалните условия, идеи или планове за да стартирате, никога няма да постигнете нищо.

* Да правите нещо и да грешите е поне десет пъти по-добро от това да не правите нищо.

* Отлагането на нещо моментално го прави по-трудно и плашещо.

* Не можете да промените това, срещу което отказвате да се изправите.

* Ако продължите да правите това, което правите, ще продължите да получавате това което получавате.

* Колкото по-усърдно работите, толкова по-големи късметлии ще станете.

* Добротата и усърдната работа взети заедно ще ви отведат отвъд интелигентността.

източник
http://www.obekti.bg/chovek/5773-90-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8,-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BC%D0%B5-%28I%29
Категория: Други
Прочетен: 694 Коментари: 0 Гласове: 0За днес, за утре и все нататък по пътя..........


image  
“Животът започва там, където свършва зоната ви на комфорт” Нийл Доналд Уолш

Всяка крачка извън зоната води до нейното разширяване и усвояването на нови умения и знания. Преживяването е ресурс
за всичко случващо се по нататък по пътя.image
Категория: Други
Прочетен: 738 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 24.10.2020 17:45
7.Осъзнайте,че болестта не е наказание
Според някои целта на всяко страдание е да ни пречисти.Ние до известна степен се извисяваме всеки път, когато преминаваме през страдание било то и под формата на болест за физическото тяло.

image
8.Търсете възможности да служите.
Смирение,а не примирение. Има много начини да се служи.Един такъв е просто да продължаваме да вършим ежедневните си занимания,но да го правим Осъзнато, с по-развито съзнание в името на нещо по-голямо, по-мащабно, всеобхватно, като вярата в Бога, вярата в доброто на човешката раса.Защото светът изпитва силна нужда от просветени хора във всички области на живота.Служейки ние се посвещаваме на постигането на съзнателен контакт с По-висша сила.Така се превръщаме в проводник на по-висши енергии,които извисяват, вдъхновяват и насочват всички нас. image
9.Смъртта, научете се да я приемате като изцеление!
Смъртта е моментът на жътвата за всичко ,което е било придобито в даден живот. Много от нас приемат смъртта на близък като трудна, за физическото тяло на умиращия.Това не винаги е така. По-често трудните аспекти в момента на смъртта се проявяват при оставащите живи,защото именно те, трябва да се справят както с преживяната загуба, така и с промените който тя налага.
 Човекът ,който е починал,често пъти се е намирал  под по-благоприятно влияние в момента на смъртта,което показва, че преходът извън тялото не е толкова травмиращо събитие, а освобождаване и преминаване в друга сфера.
  Дори ранната ,внезапна или насилствена смърт могат да бъдат разглеждани като изцеление, поради това ,че въплатено във физическа форма същество, бива освободено от нелеката задача на земното пребиваване..

image   От гледна точка на езотериката убийството и самоубииството се възприемат като погрешни,тъй като преждевременно прекратяват разгръщането на индивидуалната карма, а не защото унищожават живота.

Животът никога не се унищожава, никога не се губи при онова,което  наричаме смърт, МОЖЕМ ДА ЗАГУБИМ само телата си
...

image

С подкрепата на  "Защо това, защо на мен, защо сега", Робин Норууд
Категория: Други
Прочетен: 746 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 09.05.2015 09:28
....СРЕЩУ ПРЕГАРЯНЕ -3 ...

image
5. Не съдете своето състояние, нито това на другите

Докато се намираме в това тяло ( инкарнирани, въплътелни в телесна същност) почти е невъзможно да преценим къде се намираме по Пътя на развитие,който е избрала душата ни. Въпреки,че е важно да търсим разбиране,чрез отваряне към него, отношението  ни на преценка към нашия прогрес е неуместно.
Същото се отнася за сравнението с другите.Ние винаги сравняваме несравнимото,когато преценяваме състоянието си от гледна точка на другите,защото не ни е възможно да видим цялостната си картина, а още по-малко тази на друг човек.

Уважавайте това, което другите правят, уважавайте ролята която всеки от вас изпълнява, и помнете,че за да се научите на това ниво е необходим КОНТРАСТ. Понякога този контраст се постига, чрез конфликт и поради това, някой трябва да служи като пречка.
В езотеричен план ние които сме инкарнирани тук на Земята,сме известни като "Лордовете на Непрекъснатата Преданост"- название, което признава смелостта и издръжливостта, изискващи се за да продължаваме по Пътя на това трудно ниво.
Вярвайте,че самият факт,че сме тук, означава,че сме благородни.   image   6.Избягвайте сантименталността
Развиваики се духовно, ние се научаваме да дисциплинираме нашите емоции, да култивираме безпристрастността си и да разширяваме перспективата си отвъд онова,което е очевидно, непосредствено и лично.
Сантименталността е отдаване на непросветената емоционалност и това отдаване ни вмъква в капана на стереотипите ( по - скоро нещо отрицателно) по които дадена култура реагира на различни събития....

image
С Вяра, Любов, Търпение и осъзнато отношение всичко се постига !
Категория: Други
Прочетен: 626 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 09.05.2015 08:40
3.Опитайте да не обвинявате другите за вашите проблеми.

Обвиняването, също както самосъжалението е практика на самоотдаване, която ни пречи да поемем отговорността за своя живот. Ако запомним,че всичките ни трудности включително и тези свързани с други хора,служат на важна цел в нашата еволюция, тогава  ще признаем,че неприятелите ни изпълняват ролята на "агенти" за нашето просветление.Начин за справяне с тях е да простим и благословим, да им пожелаем всичко хубаво,което желаем за себе си.Това е отличен начин да постигнем собственото си освобождение.Подобни твърдения повтаряни многократно с добри помисли, въвеждат в действие библейската мъдрост :"Не се противи на злото, а го преодолей с любов".
По-висшата истина за неприятностите ни с другите е,че ни сме тук за да си помагаме взаимно (начинът  това да се случи не е непременно този които ни допада), да напредваме по Пътя.Без да отричаме,че съществуват проблеми в общуването ни, можем чрез добра мисъл за другия, да облекчим трудностите в междуличностните си отношения. image
  4.Култивирайте в себе си отношение на благодарност.

Когато облаците над главите ни са най-сгъстени, един преглед на нашите успехи може да послужи, като отлична противоотрова срещу депресията и самосъжалението.Колкото повече в такива моменти се съсредоточим и оценим онова, което вече сме постигнали, уроците които сме научили, разбирането което сме придобили изправяйки се и разрешавайки досегашните проблеми, толкова по-леко би трябвало да  става бремето,на новия товар. Благодарете за всичко ,което имате в живота си, и за хубавото и за лошото.
"Отношението на благодарност" не е опит за лустросване или отричане на реалното нещастие.То е по-скоро духовна дисциплинираност, която предполага издигане на фокуса на нашето със-знание от отрицателните, към положителните аспекти на нашето състояние.Отколнявайки леко мислите от отрицателното, положителния елемент става все по-голяма част от реалността, която преживяваме. image

image
 
Категория: Други
Прочетен: 665 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 09.05.2015 08:33


ВСЕКИ САМ  ЩЕ ОТКРИЕ УНИКАЛНАТА РЕЦЕПТА ЗА СЕБЕ СИ!
Стрес, страх, монотонни, ежедневно повтарящи се действия, шефове които дишат във врата и други не балнсирани хора опитващии да проектират върху вас собствените си проблеми...

ВРЕМЕ Е ДА СПРЕМ ДА БЯГАМЕ ОТ ПРОБЛЕМИТЕ,  ДА  СЕ ИЗПРАВИМ ЛИЦЕ В ЛИЦЕ С ТЯХ И ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ГИ РАЗРЕШАВАМЕ!

"ТРЯБВА = НА ВСЯКА ЦЕНА" Е ПЛОД НА МАТЕРИАЛНИ СТРЕМЛЕНИЯ, ОПИТ ЗА НАГНЕТЯВАНЕ НА НАПРЕЖЕНИЕ или
"ТРЯБВА"  е опит да побутнем себе си (или нас да побутнат) за действия.

ВАЖНО Е ДА СЛЕДВАМЕ ПОТОКА НА СЪБИТИЯТА БЕЗ СТРЕС И ИЗПАДАНЕТО В КРАЙНОСТИ, ЗАТОВА..........
ПРОСТИ, СМИРИ СЕ И
ОПИТВАЙ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ДА СЕ ИЗКЛЮЧВАШ,
ВСЕКИ ДЕН,
ДА СЕ ИЗКЛЮЧВАШ ОТ ВСИЧКО,ОТ ЗАОБИКАЛЯЩАТА ТЕ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ,  ЧРЕЗ НЕЩО КРАСИВО, ПОНЕ ЗА 10- 15 МИНУТИ ВСЕКИ ДЕН....


image

МУЗИКА, ТАНЦ, СПОРТ, МЕДИТАЦИЯ, РАЗГОВОР,ЗАЩО НЕ И СЕКС ИЗПЬЛНЕН С ЛЮБОВ
Това от мен,....... а по-надолу..........

image
Уникалната Робин Норууд в "Защо това, защо сега, защо на мен" говори за целостта на човешкия вид разграничавайки потребностите и стремленията на  физическата и духовната ни същности.Описвайки няколко насоки за преодоляване на трудни моменти в живота ни, вдъхва искрица надежда,вяра и оптимизъм,че няма невъзможни неща.
1.Опитайте те се да откривате дара в нещастието
Всеки проблем е задача поставена от вашата душа.Поради това трябва да признаете,че всеки проблем и препятствие служат на определена цел и е нужно да се съобразявате с това и да потърсите какво би трябвало да научите.Опитайте да следвате мъдростта на цар Соломон: "С всичко придобито се стремете да придобиете разбиране". Направете това разбиране цел на вашето търсене и вярвайте, че ще бъдете възнаградени.
2.Опитайте да не се отдавате на съжаление.
На мнозина се струва,че част от последното е оправдано, имайки предвид всичките ни страдания. Оправдано ли е  обаче самосъжалението да  се превръща в навик? Веднъж установен той ни осигурява съблазнително извинение за последващите ни подвеждания. Отдаването на самосъжаление е мощна бариера пред духовното ни развитие..........

image
Категория: Други
Прочетен: 647 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 09.05.2015 08:28
Добър късмет, лош късмет, кой може да ви каже?

Нещастието ли определя страха от промяна?

Действията и решенията ни в много случай са свързани с изразяването на емоции.
Една от тях е страха. Ако успеем да се освободим от него, когато бъдем застигнати от нещастие, - тогава изобщо небихме наричали това нещастие. Бихме го определили  просто като "промяна", защото всяко непредвидено събитие или обстоятелство изисква от нас именно това - да се променим в някаква степен.

image
  Двете понятия страх и промяна са толкова сложно преплетени, че ни сме склонни да измерваме суровостта на всяка трудност чрез степентта на промяна, която тя изисква.Ние се самоопределяме, чрез условията и обстоятелствата, които изпитваме всекидневно, и се съпротивляваме на тяхното променяне поради съсвсем първияния страх от загуба на идентичност.
Как ни действа промяната - ревитализиращо или девитализиращо? Добър късмет, лош късмет, кой може да ви каже?.
Промяната може да бъде всяко от тези две състояния, също и двете едновременно.
Главните събития, които водят до промени в живота ни, рядко са мигновенни, но дори когато са кратки и катализмични, въздействието им продължава седмици, месеци, години.Вяка промяна осигурява възможност за АДАПТАЦИЯ, приспособяване. Адаптирайки се ние променяме определението за самите себе си.

image
СМЕЛО НАПРЕД БЕЗ СТРАХ, НЯМА УТРЕ, ВЧЕРА, ВСИЧКО СЕ СЛУЧВА СЕГА!

image
Категория: Други
Прочетен: 565 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 03.05.2015 17:22
 "Едно от най-големите предизвикателства по време на физическото ни въплащение е това,че Не можем да знаем накъде отиваме,а още по-малко дали ще пристигнем там, или не.
В този критичен повратен момент, когато сме най-осъзнато интроспективни ( с поглед обърнат навътре), най-чувствителни и най-обезпокявани от собствните и на другите страдания, ние трябва неспирно да се борим не само с трудните външни условия, с които се сблъскваме, но и с всичките си съмнения и страхове.

image
 Защо ще попитате всичко трябва да бъде толкова трудно? Защо трябва загадката и сляпото опипване за посоката да се прибавят към нашето бреме?.
 През такива периоди много от нас търсят съвета на медиуми, астролози, и други хора опитни в изкуството на предсказанието. Дали получената информация е точна и помага зависи от няколко фактора:

- умението ма медиума

- нивото на нагласа през този ден

- енергийното настройване между нашите Водители и Водителите на медиума ( защото при едно добро предаване на информация всичко което нашите Водители могат да съобщят на Водителите на медиума, после ни бива "предадено/преведено" от медиума)

  - от това дали духовното развитие на медиума може да възприеме духовното послание,което ни се изпраща, дали сме дотолкова заплашени от някоя част на гаданието, че го изопачаваме или не му обръщаме особено внимание и, накрая

- дали вече е дошло време да узнаем повече.

image
Когато бях на 35 и преминавах през най-невзрачния си период за пръв път посетих  медиум.Тя гледаше на таро и бе удивително точна. В продължение на месеци наред, всяка сутрин докато се приготвям за работа слушах касетата със запс на сеанса ни, зашото обещанието и ,че нещата ще се подобрят ме крепеша, докато колелото на съдбата се завърташе в по- благоприятна посока.

 Когато на 42 се озовах без ясна посока пред себе си, след като бях изоставила повечето от целите, които бях преследвала и постигнала, аз отново потърсих помоща на медиум. Но никои не успя да ми направи точно гадание. В отчаянието си се захванах да изучавам астрология,хиромантия, таро,надявайки се по този начин да разгадя загадката, която изживявах.Тези средства ми помогнаха да започна да мисля в символи, да изостря интуицията си, да разбера децата си и всички свой по-значими взаимоотношения в много по- дълбок план,отколкото това бе възможно с познанията ми по психология.Научих толкова много неща,че накрая целият ми възглед за живота се промени. Въпреки това търсените отговори за ситуацията в която се намирах, продължаваха да ми убягват.

image

 Оглеждайки се назад сега разбирам, защо всяка врата трябваше да остане затворена за мен през всичките тези години.Само по този начин моето отчаяние можеше да мотивира търсенето на разбиране, а нетърпението и самоволието ми бяха укротени с течение на времето.
Ясно бе,че и всеки от медиумите с които се срещах неможеше да улесни с нищо трудния преход. Ако това бе направено, то би попречило нанеобходимия процес.

 Когато търсим ясно разбиране за плановете на душата ни по-време на сегашната ни инкарнация, когато искаме да раберем по-добре и да подпомогнем Божията воляби било възможно (а и да ни бъде разрешено) да прибегнем до помоща на хора занимаващи се с окултизъм. Но когато се  опитваме да използваме собстените си или други дарби и окултни сили за да се отдаваме на самоволието си, ние се излагаме на опасността да отложим, вместо да улесним просветлението си. Разбира се нетрябва да забравяме,че има моменти в които никой, колкото и надарен да е той, не може да ни помогне да погледнем в бъдещето, защото нашите надежди и страхове са ни потребни.Те оказват своето влияние върху нас, задълбочават нашия характер и помагат на съзнанието ни да съзре.

Да трябвя да вървим към живота "сляпо"или въобще да не го правим, защото ако знаем бихме се съпротовявали. Бихме се опитвали да заобиколим болезнените епизоди, да избегнем трудните взаимоотношения, да предотвартим катастрофите. И бихме се съпротивявали, заобикаляли, предотвратявали, избягвали собствената си еволюция, осъществявана тъкмо чрез тези преживявания и начините, по които би трябвало да се променим за да се приспособим към тях.  Когато предварително знаем изхода от някоя предизвикателна ситуация, тогава изчезва подтикът да се развиваме.
По пътя към знанието обаче Ние можем даизползваме всички полезни средства които биха ни дали сила:
- молитва
- медитация
- духовна дисциплинираност
- просветителска литература
- група хора, които имат проблеми сходни с нашите

 И можем да си повтаряме,че във всичките си борби в живота, във всичките си сражения с нашите съмнения и страхове, дори когато си мислим,че пропадаме в нещастието си, ВСЕКИ НАШ ОПИТ ДА НАМЕРИМ ПЪТЯ НИ ИЗДИГА ДУХОВНО И ДОКАЗВА НАШИЯ ГЕРОИЗЪМ..."
                                        Робин Норууд  image "Защо това, защо на мен, защо сега"
Категория: Други
Прочетен: 581 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 12.09.2014 21:52
Търсене

За този блог
Автор: stroyanovden
Категория: Хоби
Прочетен: 154741
Постинги: 115
Коментари: 21
Гласове: 140
Календар
«  Септември, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930