Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: stroyanovden Категория: Хоби
Прочетен: 257683 Постинги: 136 Коментари: 31
Постинги в блога от Юни, 2015 г.
28.06.2015 10:46 - BLUE TRANSFORMATION

image
  image
  image
  image

 

Категория: Хоби
Прочетен: 594 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 28.06.2015 16:10
Играта започва,
завесaта пада,
улисан всеки маска поставя.

image
  В роля съвсем непозната животът земен увлича. Веднъж си забързан, друг път усмихнат, сетне угрижен.

image
  Сюжетът изисква смяна на роли, филма дълбокомислен изважда на показ нрави различни, обноски, его и сълзи, силни герои, предатели дръзки,

image

важната същност остава обаче:
С маска и  в роли различни СЕБЕ СИ ДА ЗАПАЗИМ!

                                                                                           DPS 25.06.2015

Категория: Хоби
Прочетен: 1008 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.06.2015 15:34
24.06.2015 21:53 - Спектър
 



                                    image                                      image
                                    image                                     image
                                      image
image   image
Категория: Хоби
Прочетен: 2325 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 24.06.2015 21:55
image
 "Между дърветата, Земята и Вселената се осъществява естествен обмен на жизнена енергия.Според някои източни философски системи дърветата са символични или реални врати между небето и земята : корените им попиват живителните сокове на земята, а листата - Светлината и енергията на Слънцето. Давани са за пример на подхода към живота. Дървото израства все по-силно година след година, като същевременно запзва способността си да се променя всеки сезон. То се огъва, но не се прекършва от силните ветрове, защото корените му са дълбоко впити, а то самото е гъвкаво и приспособимо към природните стихий. Когато условията са подходящи - като през лятото, растежът му се ускорява, а през зимата си почива и събира сили. По същия начин и ние можем да бъдем силни духовни същества, стига краката ни да бъдат здраво стъпили на земята и да знаем кога е време за предизвикателства,и кога за покой."                                                                                                                    Дейвид Венсел

image
  Когато се разхождаме на места с дървета нека не ги подминаваме назабелязано.Оставете се за миг на усещането, което гората носи - спокойствие, прохлада, отмора, свобода, безвремие.Така чрез  прегръдката с дърветата, неусетно ще се слеете /потопите в живителния енергинен поток на Вселента и стрестът, дребнавите збалежки, суетата и егото бавно и полека ще започнат да избледняват. Колкото по-целенасоченно, трърпеливо, гъвкаво и постоянно поддържате вързката със себеси и природата жива,толкова по - светли, жизнени и удовлетворени ще се чувствате.

image
Категория: Хоби
Прочетен: 754 Коментари: 0 Гласове: 1
Frozen Beauty
image

Blooming Beauty

image

 

Категория: Хоби
Прочетен: 611 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 18.06.2015 19:57
16.06.2015 21:45 - Цветя
  image





   
Категория: Хоби
Прочетен: 2836 Коментари: 0 Гласове: 0
Воля,
   Устойчивост,
          Целеустременост

image

"Аз разумно управлявам своето тяло и своя живот"
image
Син – цветът предразполага към вглъбяване и дълбок размисъл, мечтаене. Символ е на всичко духовно, на истина и вечност.   Работещите с този цвят и чрез него са по-съзерцателно настроени, дори леко отнесени и вечно търсещи покой в мисловните реалности. Цветът е олекотяващ, разтварящ, дематериализиращ, всепоглъщащ. Синьото символизира човешката душа. Наситен е с тържествена, надземна сериозност, търсеща отговори за живота и смъртта. Специалистите по дълбинна психология го идентифицират с душевна отпуснатост, с кротък, лек и спокоен начин на живот. Старите култури схващали синьото като символ на вярност.
наситен син честота0066FF Чист, прочистващ, морски, прохладен
Категория: Хоби
Прочетен: 1977 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 13.06.2015 21:41


  Честотата на трептене на  на всяка жива форма е уникална и неповторима. Ние, като трептящи енергийни частици, структорирани в материя (човеци) сме самобитни творци на реалността, в която живеем. Значението и смисъла на живота ни са в ръцете ни!

Смисълът на думата "дума"
Думата е основна структурна езикова единица, която символизира и предава смисъл. Думата е съчетание от звукове в човешката реч, чрез което условно се назовават предметите, техните качества и характеристики, взаимодействието между тях, а така също мними и отвлечени понятия, пресъздаващи човешкото въображение.
Думите имат преки (обозначаващи предмета пряко) и преносни (обозначаващи отношението на субекта на говорене към предмета) значения; те могат да се отнасят до конкретни и/или абстрактни понятия.

image
  Думата е съчетание от звукове в човешката речА звукът има скорост. Скоростта е векторна физична величина в кинематиката, която показва колко бързо се променя пространственото положение на една материална точка с времето относно избрана отправна система. Като векторна величина скоростта има не само големина, но и посока.
Скорост на звука е скоростта, с която звуковите вълни се разпространяват в дадена среда. Всяка дума, звук, или форма на изказ има своя честота на трептене, чрез която се проектира в пространството и заявява присъствие.

Мантра - Източник на жизнена енергия

Мантра е специална дума или поредица от думи, чието мислене и изговаряне упражнява положително въздействие върху съзнанието и тялото.
В будизма се използват множество мантри за изцеление, пречистване и развиване на определени положителни качества на ума.
Самата дума "мантра" означава "защита на съзнанието", а според сутрите ( каноничните текстове в будизма) мантрите са  специлани думи или словосъчетания наситени и носители на жизнена енергия.
image
Мандала - Кръговрата на живота

Мандалите са фигури, изобразяващи не дуализма, а обединяването на върховната реалност във Вселената. Нейното многообразие и Многоединство. В превод от снаскрит "Манад"" означава "същина" , а "Ла" - постигане на истинска същност или Висше познание. Мандали изобразяват в най- точна форма  кръговрата на живота.

image
Категория: Хоби
Прочетен: 976 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 07.06.2015 21:16
Търсене

За този блог
Автор: stroyanovden
Категория: Хоби
Прочетен: 257683
Постинги: 136
Коментари: 31
Гласове: 229
Календар
«  Юни, 2015  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930