Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2009 19:33 - Разкриха тайната на вечната младост в Египет
Автор: geronimo14 Категория: Забавление   
Прочетен: 4412 Коментари: 0 Гласове:
3



С вълшебни цилиндри фараоните живеели над сто години, докато простосмъртните едва изкарвали до 30
На много стигнали до нас изображения ясно личи как представители на върховната власт в Древния Египет държат в ръце странни предмети с цилиндрична форма. Защо, недоумяват изследователите. Цилиндрите не са нито печати, нито атрибути на властта, за които служели дълги жезли с извит край, нито тубуси за пазене на папируси. Цилиндрите явно не са и гири за фитнес, въпреки че много наподобяват нещо подобно.

Досега археолозите не са открили загадъчните цилиндри. Затова учените предполагат, че са били достояние на много тесен кръг хора, и не е прието тези предмети да се поставят в саркофага с мумията на господаря. А цилиндрите, останали в храмове и дворци, вероятна са били претопени и истинското им предназначение е забравено.

Разплитането на загадката започва необичайно. Младият учен Владимир Ковтун, доктор на физико-математическите науки, и колегата му Руслан Доброволски помогнали на възрастна жена в Тбилиси да ремонтира къщата си. Направили го срещу разрешение да се поровят в старите книги, пазени в мазето. Там се натъкнали на интересен ръкопис от неизвестен автор с интригуващото заглавие „Тайни на живота и смъртта" и приложени магически рецепти за викане на духове и четене на чужди мисли.

Учените не натъкват на главата „Способ за общуване с боговете в Древния Египет", придружена с изображение: човек стиска в ръка два цилиндъра, същите като при фараоните. Ръкописът съдържа и раздел „Способ за регулиране на нервната енергия" с инструкция за изготвяне на тайнствените цилиндри. Следвайки указанията, ентусиастите майсторят две затворени чаши с дължина 150 мм и диаметър 28 мм от специална на цинк, наречен в ръкописа Лунен, и чиста мед, наречена Слънчева.

Вътрешността на цилиндъра учените пълнят със смес от каменни въглища и намагнитена желязна руда.

По времето на фараоните всички необходими компоненти ги imageе имало, освен цинка, чийто добив започва едва през XVI век. Много изследователи обаче многократно са се убеждавали, че знанията на далечните ни предци значително е превишавало това, което им приписваме. Остава само да се предполага, че египтяните по някакъв начин са успели да получат малко количество цинк, за да направят няколко от тайнствените цилиндри, смята Контун. Малкият брой е още едно обяснение на факта, че такива предмети не са открити при разкопки досега.

Владимир и Руслан вземат моделите в ръце: медният в дясната, цинковият в лявата. След четвърт час чувстват отначало сърбеж в пръстите, усилване на пулса, след което последвало" чувство на необикновена лекота и топлина по тялото, както и парене в областта на „третото око" на челото. Явно цилиндрите влияели върху дейността на организма. Това се случва през март 1996 г. Оттогава досега цилиндрите, създадени от Ковтун и Доброволски са изследвани от десетки учени.

В изследванията на цилиндрите в Университета за информационни технологии, механика и оптика в Санкт Петербург е използвана т.нар. кирлиан-диагностика, когато човек се намира в специална камера под въздействието на високочестотни магнитни полета. По фотографирания ореол, възникващ до тялото, може да се определи здравното състояние на индивида. Експериментите са показали въздействие на цилиндрите върху болни органи в човешкия организъм. Някои участници твърдели, че изпитват циркулиращи потоци енергия в тялото, както и изостряне на усещанията.

При изпитанията с цилиндри в Медицинската академия на Санкт Петербург също е установено, че цилиндрите подобряват състоянието на централната нервна система, ендокринната система, имунитета, сърдечно съдовата система с 2, 2.5 пъти, и то само при половинчасово въздействие.

Единодушното мнение на учените е, че цилиндрите са уникално средство, стимулиращо и коригиращо организма. Установено е, че в ръцете на човека цилиндрите се превръщат в електрически елемент - анод и катод, ролята на електролит изпълнява потта. Медният цилиндър става положителен електрод, цинковият - отрицателен. Благодарение на физико-химичните различия в потенциала на металите в човешкото тяло възниква слабо електрическо поле. Именно то способства за лечебното въздействие върху организма. Самото поле обаче не притежава лечебно действие. Тази роля изпълнява кръвта, твърди д-р Ковтун. Когато металическите цилиндри са в ръцете на човека, кръвта, попадайки в електричното поле на импровизирания токов източник, се наелектризира в процеса на циркулация и става по-активна, потокът й през капилярите се увеличава, което способства за подобряване на обменните процеси в организма и на здравното му състояние. Ако цилиндрите обаче се изработят от други сплави, положителното въздействие върху организма веднага спира. Подобни експерименти са правени и показват, че знанията на предците ни са били наистина по-големи от очакваното.

Дали цилиндрите са помагали на египтяните да удължат живота си е спорно. Средната продължителност на живота в Древния Египет е 30 години при простолюдието. Сред фараоните обаче, ако се изключат нещастните случаи, убийствата и отравянията, се срещат истински столетници. Палмата на първенството, безусловно, държи Пеопи II (Неферкара). Почти стогодишното му управление няма равно в световната история. Пеопи II прекарва на трона 94 години и умира около 2250 г. до н. е. 67 години остава на престола Рамзес II Велики. Той надживява 12 от 120-те си синове (всичките му деца са 187) и имал 42 жени и наложници. По 54 години са царствали Тутмос III и Псамметих I, 51 години -Ментухотеп I и Шешонк III, 50 години -Псусеннес I, 49 г. - Иниотеф II, 47 години - Аменемхет III, 44 г. - Яхмес (Амасис) II.

Фараоните и жреците живеели почти два, често и три пъти по-дълго от обикновените хора. Впрочем според д-р Ковтун предназначението на цилиндрите е било друго, лечебните им свойства са само страничен ефект. Неслучайно в древния манускрипт описанието на цилиндрите е в главата „Начин за общуване с боговете". В текста се казва: Зао да станете достойни за посещение на небесните жители и да се сравнявате с боговете, ви трябват здрав дух и тяло. За това са помагали цилиндрите.

Самият Ковтун на своите 60 години изглежда на 40 и се радва на отлично здраве. Медитира всеки ден с цилиндрите в ръце по 20 минути, играе волейбол.

Немалко са обаче и скептиците. Според някои египтолози цилиндрите, с които са изобразявани фараоните, са просто обикновени символи на властта в Горен и Долен Египет. Според друга версия на специалистите изобразените с цилиндри в ръце фараони вероятно държат специални парчета плат, напоени с ароматични вещества, които владетелите обичали да вдишват.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: geronimo14
Категория: Забавление
Прочетен: 1059320
Постинги: 197
Коментари: 90
Гласове: 2610