Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2021 19:54 - Разпознаваш ли тези състояния?
Автор: stroyanovden Категория: Хоби   
Прочетен: 573 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 14.07.2022 07:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В живота има много отвратителни неща.
-Кое наричаш отвратително?
Емоционалността на чувствителните хора.
Какво толкова има в нея?
Всичко: безсилие, гняв, смях, радост, тъга, ярост, всичко уловено от сензитиввността им, което не знаят как да изразят, защото идва и ги залива, в моменти когато най-малко очакват.
- Момент! Спри,и се загледай точно в този момент,дали в него нямаш право на избор?Дали не разпознаваш всички тези състояния?
- Прав си! Имам право на избор, да спра, да ги погледна отгоре, да ги разпозная и различа, и правя това, щом им давам имена.
- Тогава? Къде е проблема?
- Неосъзнато допускам да ме завладяват и усещането да потъваш в негативните от тях е отвратително.
-Тогава!?
-Тогава се заземи, приемай ги, забавлявай се да ги разглеждаш и разграничаваш, определяй ги с имена, ако това ти помага, но знай кога да спреш,да застанеш и да ги гледаш отсрани. Стъпи здраво в материя и върви, без да спираш и да им обръшташ внимание, повече от нужното. Върви без да те е грижа за резултата, върви и постигай без очаквания.Когато имаш цел и посоката е ясна, когато постигаш мечтата в реалност, когато виждаш смисъла дори и да ти изглежда безкрайно безмислено, тогава винаги има смисъл. Защото пътят към целта и начина по който го вървиш е не по-малко важен от самата цел.
- Защо си позволяваш лукса да затъваш в нещо, което наричаш отвратително? Това означава,че отново имаш избор.Не забравяй това! Има хора,които нито осъзнават достатъчно,нито имат право на избор,защото вече са взели решение и поемат отговорността и последствията от него. Или и това ти се струва страшно?
-Хм, страхът е илюзия!
-А,радвам се,че си се сетил и за това. Тя е една от най-парализиращите илюзии. Разпръсни я,поръсвайки я със смелост, вяра и действия, не позволявай бръщолевенията на мозъка да замъгляват, трезвата преценка за реалността.Това е една от задачите ти на тази земя.Да живееш в материя,здраво стъпил на краката си и да не се огъваш пред трудностите.
-И защо казваш, че разпознал ги незнаеш как да ги изразиш?
-Защото е така, или трябва да крещя като изтърван дивак,когато нещо ме е раздира и от нег о сърцето ме боли или трябва да се радвам.
-Защо не го правиш? 
- Защото не е прието.
-От кого?
-От тези наоколо.
-А те какви са?
-Обикновенни хора.
-Именно,виж как сам си отговаряш обикновенни не идеални хора,със своите плюсове и минуси.

-Благодаря ти за уточнението.Важно ми е, значи трябва да намеря решение за самия мен и да работя с него,като го изразявам по моя начин.Тогава прокарвам път сам за себе си, и ако някога друг има нужда от помощ,стига да се намерим,мога да съм му полезен с това.
- Да,точно така...
image





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stroyanovden
Категория: Хоби
Прочетен: 257580
Постинги: 136
Коментари: 31
Гласове: 229
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930