Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2018 15:16 - НАЗОВАВАЙ НЕЩАТА С ИСТИНСКИТЕ ИМ ИМЕНА или ДА СЕ УСМИХНЕШ НА ЕГОТО И ДА ГО ПРАТИШ ПОДЯВОЛИТЕ..
Автор: stroyanovden Категория: Хоби   
Прочетен: 683 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.07.2020 08:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Мислите ни са резултат и отражение на света около нас и в самите нас. При възникнал проблем, започваме да мислим как да го разрешим. Решението се свързва с действие, когато действието се забави, първо се появяват проблеми на физическо ниво, после има опасност да зациклим в негативното състояние за по -дълъг период от време. Какви са проблемите на физическо ниво: нервно напрежение, конфликти с околните, викове, непрекъснато сърдене, неодобрение и др. По-този начин напрежението може да бъде разтоварено частично, но  същността на проблема остава.
image

 Защо остава?

1.Защото не сме изяснили пред себе си, коя е причината да се чувстваме по-определен начин. Ако сме я изяснили и все още се чувстваме зле, значи трябва да я изговорим. Изговарянето играе ролята на действие (мисловно действие), което помага тапата на бутилката с напрежение да бъде отпушена.

2. Когато отговорите не идват, а са там някъде и чакат да бъдат открити. Говори със себе си, с приятел, с някого за когото знаеш, че ще те разбере или поне ще опита, да бъде съпричастен с изживяванията ти.
image

3. Говори, говори, когато ти е най-криво, когато усещаш вътрешно, че всичко в теб ще се взриви.

4. Търси пътя към другите с думи и действия, престани да се криеш зад ежедневните битиини проблеми. Престани да натякваш и да проектираш собствената си неудовлетвореност върху останалите. Изправи се и изговори високо и ясно причините които те карат, да се чувстваш зле. Изговарянето им ще ти донесе отговорът които търсиш. Ще те накара да се огледаш, да се погледнеш от високо и да разбереш. Кажи нещата директно, такива каквито са за теб, така както ги чувстваш, кажи ги директно. Това пести време, дава бързо решение, помага да разбереш, че наоколо не е толкова черно, колкото го виждаш в мислите си.

И…. не, не си мисли, че някой  специално ще дойде, като от вълшебна приказка, директно ще те усети и ще те  попита, как си, има ли по-дълбока причина, която те кара да реагираш така остро и да се затваряш в себе се. Дори и да го има :), ще се появи, но щом усетиш, че те е усетил инстинктивно, първото нещо, което ще направиш е да го прогониш, защото егото ти ще се обади. Тогава…..

започни да действаш,

 но в действията си бъди различен. Различен от изграждания с години стереотип на поведение. Само това е пътя да победиш егото, и да постигнеш хармония със себе си и света.
image



Тагове:   мир,   победа,   его,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stroyanovden
Категория: Хоби
Прочетен: 257509
Постинги: 136
Коментари: 31
Гласове: 229
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930