Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2015 17:24 - За думите, смисъла, уникалността, енергията и всичко останало
Автор: stroyanovden Категория: Хоби   
Прочетен: 975 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.06.2015 21:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


  Честотата на трептене на  на всяка жива форма е уникална и неповторима. Ние, като трептящи енергийни частици, структорирани в материя (човеци) сме самобитни творци на реалността, в която живеем. Значението и смисъла на живота ни са в ръцете ни!

Смисълът на думата "дума"
Думата е основна структурна езикова единица, която символизира и предава смисъл. Думата е съчетание от звукове в човешката реч, чрез което условно се назовават предметите, техните качества и характеристики, взаимодействието между тях, а така също мними и отвлечени понятия, пресъздаващи човешкото въображение.
Думите имат преки (обозначаващи предмета пряко) и преносни (обозначаващи отношението на субекта на говорене към предмета) значения; те могат да се отнасят до конкретни и/или абстрактни понятия.

image
  Думата е съчетание от звукове в човешката речА звукът има скорост. Скоростта е векторна физична величина в кинематиката, която показва колко бързо се променя пространственото положение на една материална точка с времето относно избрана отправна система. Като векторна величина скоростта има не само големина, но и посока.
Скорост на звука е скоростта, с която звуковите вълни се разпространяват в дадена среда. Всяка дума, звук, или форма на изказ има своя честота на трептене, чрез която се проектира в пространството и заявява присъствие.

Мантра - Източник на жизнена енергия

Мантра е специална дума или поредица от думи, чието мислене и изговаряне упражнява положително въздействие върху съзнанието и тялото.
В будизма се използват множество мантри за изцеление, пречистване и развиване на определени положителни качества на ума.
Самата дума "мантра" означава "защита на съзнанието", а според сутрите ( каноничните текстове в будизма) мантрите са  специлани думи или словосъчетания наситени и носители на жизнена енергия.
image
Мандала - Кръговрата на живота

Мандалите са фигури, изобразяващи не дуализма, а обединяването на върховната реалност във Вселената. Нейното многообразие и Многоединство. В превод от снаскрит "Манад"" означава "същина" , а "Ла" - постигане на истинска същност или Висше познание. Мандали изобразяват в най- точна форма  кръговрата на живота.

image


Тагове:   дума,   мандала,   мантра,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stroyanovden
Категория: Хоби
Прочетен: 257647
Постинги: 136
Коментари: 31
Гласове: 229
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930