Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: stroyanovden Категория: Хоби
Прочетен: 255862 Постинги: 136 Коментари: 31
Постинги в блога от 21.09.2014 г.
       
              Светлината на Еволюцията

   Всяко развиващо се човешко същество се разглежда като мъничка, но значима и необходима част от човечеството, което само по себе си е една развиваща се цялост.Тази еволюция настъпва, когато всеки от нас допринася с нарастващата си способност да задържа светлината

 
image

Когато достигаме по-голямо със-знание всяко от енергийните ни тела - физическо/етерно, емоционално/астрално, нисше и висше ментални - излъчва по-ярко сияние. image
Това излъчване настъпва поради факта,че по-висшата мисъл довежда до рафиниране на всички степени на материята, били те плътни или фини, като създава повече пространство между частиците. Това пространство между отделните частици се изпълва със светлина.
Всяка еволюция е свързана със способността да се задържа светлина.
 Еволюцията НА ПЛЪТНАТА ФИЗИЧЕСКА МАТЕРИЯ Е  е ЕДНА ОТ ЗАДАЧИТЕ при инкарнирането на човешките същества.Когато нарастващото ни съзнание довежда до рафинирането на клетъчния, молекулярния и атомния материал на нашата плътна физическа обвивка,ние влияем върху тази еволюция.
Постигайки по-голяма хармония с душата си, ние служим като все по-съзнателна част от моста, който душата образува между плътната физическа материя ,която обитаваме и духа.Този дух е  нашия Първоизточник, както и Първоизточникът и всяко проявление.


image  
   Едно от нещата, което трябва да свършим тук на Земята, е да придадем повече съзнание на физическата материя или да изкупим нейния грях, ако предпочитате.
Затова всеки път когато преживяваме страдание, важно е да се запитаме дали  това ще допринесе за по-дълбокото разбиране,а оттам и за по-голямо просветление?
Ако задаваме този въпрос от достатъчно широка перспектива и с достатъчно голяма безпристрастност,отговорът винаги ще бъде "Да"
Да, на живота
Да, на нашите борби, трудности, разочарования, предизвикателства
Да, на нашите уроци, възможности, победи

ДА НА ВСЕ ПО-СИЛНАТА И ЯРКА СВЕТЛИНА , КОЯТО РАЗПРЪСКВАМЕ !

Робин Норууд "Защо това,защо сега, защо на мен?"

Категория: Други
Прочетен: 844 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 10.05.2015 09:19
 Ако можехме да избираме, със сигурност повечето от нас биха избрали радостно просветление на съзнанието, вместо тежките уроци на нещастието.

Защо ни се струва,че по-мъчителните моменти в живота ни са повече, от възторжените?
Така е,защото сме склонни да запомняме времето на страдание по-дълго и по-ясно,отколкото тези на радост
.

Въпреки това
радостта и страданието не са толкова противоположности, колкото състояния, съществуващи в спираленконтрапункт едно на друго - мъката води до разбиране, разбирането до радост, радостта изцелява въздействието на мъката, която е донесла разбирането и...

Ако разделим спиралата на сектори можем да кажем, че просветлението настъпва чрез нещастието, а изцелението идва чрез радостта.Те са свързани в един цялостен процес,които дава възможност да възстановим равновесието и да напредваме.



image

Робиин Норууд
Категория: Други
Прочетен: 726 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 10.05.2015 09:12

 Безпристрастен е различно от Безразличен

Може би сте открили,че сте по-способни да понасяте собственото си страдание, отколкото това на някой близък. Изправени пред трудностите на другите, всички имаме нужда от опорни насоки, помагащи ни да избегнем сантименталността, докато култивираме в себе си безпристрастността.

Безпристрастността не е хладно безразличие.
Безпристрастен по-скоро означава да не изпитваш нужда, засщягаща даден човек или ситуация.

image


Когато съумеем да овладеем собствената си ( егоистична ) необходимост за освобождение от своя дискомфорт, предизвикан от състоянието на друг човек, тогава можем да предложим ОБИЧ  на изпитващия страдание. А ОБИЧТА не е снатимент или емоция, а дълбоко ниво на разбиране и приемане.Нищо не подпомага истинското изцеление по-добре от атмосферата на това много високо ниво на обич.
За да помагаш:
- не трябва да изпитваш нужда
- да признаеш, че си проводник на сила с по-висш източник
- да вършим работата си любов, да сме посветени с обич на идеята за изцеление
- да полагаме грижи без да очакваме конкретен отговор или резултат
- да приемем,че несъзнателно хората знаят причината за своето състояние
- да сме наясно с времето за трансформация

image

 Из "Защо това,защо сега,защо не мен"
Робин Норууд

Категория: Други
Прочетен: 773 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 09.05.2015 09:46
Търсене

За този блог
Автор: stroyanovden
Категория: Хоби
Прочетен: 255862
Постинги: 136
Коментари: 31
Гласове: 229
Календар
«  Септември, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930