Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: stroyanovden Категория: Хоби
Прочетен: 257887 Постинги: 136 Коментари: 31
Постинги в блога от Август, 2015 г.

Формата е временна image image image image
Класата - вечна!
  image

Категория: Хоби
Прочетен: 992 Коментари: 0 Гласове: 1
16.08.2015 09:24 - Време...
Време за размисъл
  image
                                                          Време за мечти
imageimage

Време за полет
image

Време за скок
image  
 
Време за реализация
image

Време за отдих
image
Категория: Хоби
Прочетен: 2107 Коментари: 0 Гласове: 2

Старостта!

 Този враг е най-жестокият от всички, затова никой не може да го победи напълно, но може да го отблъсне.Това е времето, когато човек няма повече страхове, не го пришпорва яснотата на ума. Това е времето, когато цялата му сила е под негова власт, но и когато изпитва непреодолимо желание да почива.

image

 Ако се поддаде изцяло на желанието си да се отпусне и да забрави, ако се успокои в умората си, ще е загубил последния рунд и неговият враг ще го превърне в немощно старо същество. Неговото желание да мине в отстъпление ще вземе връх над цялата му яснота, над силата му и над неговото знание.Но ако човек се отърси от умората и изпълни своето предопределение, той ще може да бъде наречен човек на знанието, макар и само заради онзи кратък миг, в който успее да отблъсне своя последен, непобедим враг. Този миг на яснота, сила и знание е достатъчен.

image

 


Категория: Хоби
Прочетен: 1044 Коментари: 0 Гласове: 0


 Из „Учението на Толтеките - Афоризми

Ще бъде истинска сила.От този момент ще знае, че силата, която е преследвал толкова дълго, най-сетне е негова. Човек може да прави с нея каквото поиска. Неговият съюзник е под негово разпореждане. Правилото е неговата воля. Той вижда ясно всичко, което е около него, но същевременно се е изправил срещу третия си враг: Силата!Силата е най-могъщият от всички врагове.

 

image

И естествено най-лесното нещо е да и` се отдадеш, а и защо не, щом като си непобедим. Такъв човек командва. Отначало поема пресметнати рискове, а накрая сам определя правилата, защото е господар.На този стадий човек почти не забелязва своя трети враг, който настъпва към него. И изведнъж, без сам да знае как, той ще е загубил битката.

image

Неговият враг ще го е превърнал в жесток, своенравен човек.•

Човек, победен от силата, умира, без да е осъзнал всъщност как да я управлява. Силата само обременява неговата съдба. Такъв човек няма власт над себе си, не знае нито кога, нито как да използва силата си.След като веднъж един от тези врагове надвие човека, той не може нищо повече да стори. Щом веднъж човек се е предал, той е свършен. •

Човек трябва да осъзнае, че силата, която на пръв поглед е спечелил, не е негова. Той трябва да бъде в готовност през цялото време, боравейки грижливо и добросъвестно с всичко, което е научил. Ако съумее да прозре, че без неговия самоконтрол яснотата и силата стават по-лоши и от грешка, ще достигне точката, в която всичко е в негова власт. Тогава ще знае къде и как да използва силата си.

image

Така ще е победил и третия си враг.

image


Дотогава човек ще е достигнал края на своя път на учение и почти изневиделица ще се изправи срещу последния си враг:


Категория: Хоби
Прочетен: 1044 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: stroyanovden
Категория: Хоби
Прочетен: 257887
Постинги: 136
Коментари: 31
Гласове: 229
Календар
«  Август, 2015  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31